На 69-годишна възраст почина Сри Астари Расджид - посланик на Република Индонезия

...
На 69-годишна възраст почина Сри Астари Расджид - посланик на Република Индонезия
Коментари Харесай

Почина артистът-посланик на Индонезия у нас до 2020 г.

На 69-годишна възраст почина Сри Астари Расджид - дипломат на Република Индонезия в България, акредитирана за Албания и Северна Македония сред 2016 и 2020 година. 

Това оповестиха от Индонезийското посолство в България преди минути в обществените мрежи.

" С тъга в сърцето и с голямо страдание ви оповестяваме за кончината на госпожа дипломат Сри Астари Расджид.

Тя умря в неделя, 11 декември 2022 година, в 19:48 ч. в болница " Farrer Park ", Сингапур.

Изказваме най-дълбоки съболезнования на нейното семейство и другари за загубата им.

Мадам дипломат Расджид беше значима част от индонезийското посолство, нейната пристрастеност към културната дипломация постоянно ще въодушевява всички нас. Ще ни липсва доста ", написаха те в своя пост. 

Един ослепителен и запаметяващ се мандат завърши. госпожа Шри Астари Расджид, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Индонезия в Република България, Северна Македония и Албания.

„ Артистът-посланик “, както я назовават в дипломацията, инициира и основава значими културни събития, трансформирали се в обичаи, като Азиатския фестивал и „ Чудесата на Индонезия “.

Н. П. Сри Астари Расджид си потегля от страната ни с медал „ Мадарски конник “ първа степен, с доста грамоти и награди. При сбогуването си с България, тя подарява на гостите на събитието книгата си „ Изкуството на дипломацията “, в която споделя моменти от живота си и мандата си като дипломат от 2016 до 2020 година Тя изненада и ги със особено квалифицирано видео, в което извършва ослепително песента „ Я кажи ми, облаче ле бяло ” на български език.  В Националната изложба пък беше където е изложено нейното подаяние от индонезийско изкуство. Самата тя е и художник и рисува от 5-годишна.

Сри Астари Расджид, щерка на посланик, прекарва ранното си детство в Индия и Бирма. Тя приключва главното си учебно заведение в Джакарта и става редактор на фешън списание в тийнейджърските си години.

След това тя продължава да учи фешън дизайн в Лондон. Връщайки се в Индонезия, тя става фешън дизайнер, по-късно корпоративна брачна половинка, отглеждайки децата си.

По-късно в живота си тя преследва пристрастеността си към изкуствата и става професионален художник в Индонезия, който показва страната си в разнообразни изложения по света

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР